fOrUm dla wszystkich nastolatków ;)
Hej, widzę, że o książkach nikt nie pisze. A szkoda
W wakacje przeczytałam dużo fajnych książek, ale najbardziej spodobała mi się i utknęła mi w pamięci "Orchidee też się śmieją". Bardzo pouczająca lektura z morałem. Zachęcam bardzo do przeczytania. Znacie może jakieś tytuły na prawdę fajnych książek o tematyce młodzieżowej. Czekam na odpowiedź. Pzdr
Więc tak...ja właściwie czytam wszystko, co mi w ręce wpadnie xD
Jeśli chodzi o litereturę młodzieżową, to polecam książki Małgorzaty Musierowicz, super się je czyta.
"Stowarzyszenie wędrujących jeansów" -fajna książka
"Pamiętnik jedynaczki" - również ciekawa ;p
Wszystkie części "Harry'ego Potter'a", "Sagę o ludziach lodu" i książki Tolkiena mogę polecić ;p
Polecam bardziej psychologiczne...filozoficzne...ekhm...zależy jak to ująć, książki Paulo Coelho.
"Poczwarka" - bardzo interesująca książka
"Klasa Pani Czajki" - z młodzieżowych
A jak coś mi się jeszcze przypomni, to napiszę ;p
Krazo, dobre, dobre...ale mi się chyba najbardziej podobała "Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam" jeśli chodzi o Coelho "11 minut" ehm...interesująca
"Weronika postanawia umrzeć" bardzo mi się podobała..."Zahir" też jest interesujący
A w ogóle to piszę, bo mi się jeszcze coś przypomniało "Idź, kochaj" bardzo wciągająca...i smutna troszkę..
Ostatnio przeczytałam rewelacyjną książkę, świetną na wakacje, szybko się ją czyta, wciągający wątek. Romans / Fantasy Zachód Słońca www.judytaorman.republika.pl Polecam:D
ja teraz czekam na książkę The Dark Divine bo dopiero w listopadzie po polsku będzie a podobno jest świetna.
To takie coś podobne do Zmierzchu lubicie takie książki? ja strasznie lubię wszystko gdzie są wilkołaki i wampiry
hmm. polecam ci " nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla każdej małolaty" ,(seria) książki o przygodach 16-17 letnich dziewcząt. ) Bardzo fajne ;D no i oczywiście "dziewczyny z hex hall" naprawdę super.!
Ja to kocham książki.
Ostatnio czytałam i polecam :
-Nostalgie Anioła-Alice Sebold która jest po prostu piękną książką
-Dzikie róże- Deba Calettiego ------------------//-----------------------
-Odwyk- Jana Pawła Krsnodębskiego,która należy do książek poważniejszych i opowiadająca o tym jak to strasznie jest zapaść w nałóg
-i oczywiście wcześniej wspomnianą Poczwarkę Doroty Terakowskiej
polecam również książkę Agaty Christie Dwanaście prac Herkulesa bardzo interesujące
Mam nadzieje, że skusicie sie na którąś z tych książek i gdy tylko pszeczytam jakąs ciekawa odrazu o tym napiszę.
POZDROWIONKA
Ostatnio edytowany przez Kamka199 (2011-09-26 12:24:56)
Nowy uÂżytkownik
w wakacje jest przeważnie nudno więc przeczytałam kilka ksiażek
KAŻDY FAN HARR'EGO POTTERA POWINIEN TO PRZECZYTAĆ
-harry potter (wszystkie części) =J.K.Rowniing= szybko się czyta
-quiddith przez wieki - =J.K.Rowning=
-Baśnie Barde Beedle'a = J.K.Rowning=
-Fantastyczne zwierzęta i jak je znależć =J.K.Rowning
-oskar i pani róża
-uczennica maga
-atramentowe serce 3.części
-zmistrz
-trzy wiedżmy
-córka szklarki
-cyganska korona 3.części
-książki z seri -nie dla mamy, nie dla taty , lecz dla każdej małolaty
Znowu wakacje... Cały rok nie można się doczekać, a potem się nudzi
Całe szczęście są jeszcze na tym świecie dobre książki
Na wakacje polecam książki w których można oderwać się od rzeczywistości:
- Serie Percy Jackson i bogowie olimpijscy Ricka Riordana ( 5 książek: Złodziej pioruna, Morze potworów, Klątwa tytana, Bitwa w labiryncie i Ostatni olimpijczyk)
- Igrzyska Śmierci, W pierścieniu ognia i Kosogłos-Collins Suzanne (trylogia)
-Las Zębów i Rąk- Carrie Ryan
-Wszystkie części Harrego Potera
-Zwiadowcy(wszystkie części)
Jak coś przeczytacie to wyraźcie swoją opinie
Pozdro moi MILUSIŃSCY!
Czemu to miejsce jest takie wymarłe? 0_o
Dorzucę kilka propozycji!
Gra Endera Orsona Scotta Carda
cykl Świat Dysku Pratchetta
kroniki Spiderwick i Czarla.Poszukiwacze Tony'ego DiTerlizzi Odzywać się, ludzie!